GREUTATEA DIAMANTELOR - Unitate de masura

Caratul este o măsură a greutății pentru diamante, nu dimensiunea, așa cum se crede uneori în mod greșit. Greutatea în carate afectează prețul unui diamant mai mult decât oricare dintre cele 4 C. Cu cât greutatea diamantului este mai mare, cu atât valoarea acestuia este mai mare.

Un carat este echivalentul a 0.2 grame. Caratele se măsoară în cts sau puncte. Un carat este împărțit în 100 de puncte. Prin urmare, un diamant de 0.5ct este echivalent cu 50 de puncte.

TABELE PENTRU MARIMI

1

TABEL MARIMI - DIAMANTE ROTUNDE

Tabelul numarul 1 oferă măsurătorile aproximative ale diametrului în mm/milimetru pentru diferite greutăți în carate ale unui diamant rotund. 

Acest lucru oferă o idee bună despre cât de mare va fi diamantul, dar vă rugăm să rețineți că nu toate diamantele de, să zicem, 0.20 carate vor avea un diametru de 3.80 mm.

Un diamant rotund de 0.18 carate poate avea, de asemenea, un diametru de 3.80 mm, iar un diamant rotund de 0.22 carate poate avea, de asemenea, un diametru de 3.80 mm.

Acest lucru se datorează faptului că diamantele pot fi tăiate în diferite moduri.

Diametrele de mai jos sunt doar o măsură orientativă pentru diferitele greutăți în carate ale unui diamant rotund cu gradare de tăiere „Excelent”. 

2

TABEL MARIMI - TIPURI DE TAIETURI

Tabelul numarul 2 ofera masuratorile aproximative ale diametrului in milimetri pentru diferite greutati in care ale unui diamant cu taietura in diferite moduri.

Diametrele de mai jos sunt doar o măsură orientativă pentru diferitele greutăți în carate ale unui diamant cu gradare de tăiere „Excelent”. 

3

TABEL EXEMPLU MARIMI PENTRU INELE CU DIAMANT ROTUND

Tabelul numarul 3 ofera un exemplu de masuratori  ale diametrului unui diamant rotund montat pe un inel.

Diametrele de mai jos sunt doar o măsură orientativă pentru diferitele greutăți în carate ale unui diamant rotund cu gradare de tăiere „Excelent”. 

Un pic de reținut... nu confundați „greutatea caratelor” cu „carate/karate”, care este metoda de determinare a purității aurului (de exemplu, aur alb de 18 ct, aur galben de 18 ct).

Bijuterii cu personalitate din anul 2000

  • Calea Victoriei 21 - 23 - incinta Casei de moda Venus - Etaj 6 Camera 66 Sector 3 Bucuresti Romania
  • Telefon: 0722-724-915 / 0722-366-757
  • img_269740 Program: L - V 09:00 - 19:00 Sambata 11:00 - 17:00
  • Email: contact@diamondstone.ro
Coșul meu
Conectați-vă
Începeți să tastați pentru a vedea produsele pe care le căutați.