CERTIFICATE DE CLASIFICARE A DIAMANTELOR GIA, HRD, DGI,EGL ,IGI

Certificate de clasificare a diamantelor GIA, HRD, DGI,EGL ,IGI și alte cerrtificate

Certificatele de diamant, sau certele, așa cum sunt cunoscute în industria diamantelor, sunt adesea numite a cincea C, în plus față de binecunoscutele 4C ale pietrelor diamante: greutatea în carate, tăierea, culoarea și claritatea.

Acest articol va răspunde la mai multe întrebări populare despre certificatele de diamant:

De ce cumpărați un diamant certificat mai bine decât cumpărați o piatră fără cert?

Care sunt sistemele de certificare cele mai reputate în Statele Unite și în întreaga lume și cum diferă ele unele de altele?

Există diferite tipuri de certificate și care sunt diferențele cheie?

Cum puteți fi siguri că un certificat corespunde unui anumit diamant?

Care este diferența dintre certificare și evaluare?

De ce sa cumpărați un diamant certificat

Un diamant certificat este evaluarea de către o terță parte, nu de către cumpărătorul sau vânzătorul de diamante. Din păcate, este necesară o certificare a unei părți terțe, deoarece ar fi ușor ca un bijutier fără scrupule să profite de un cumpărător neinformat și să-i vândă o piatră, care, evident, are caracteristici mult mai bune decât este într-adevăr. Există o serie de moduri în care cumpărătorii care nu se întreabă ar putea face o afacere rea. În cazul în care diamantul nu este certificat, există șansa să cumpărați o piatră care este una sau mult sub clasele indicate de catre bijutier. Fără un certificat eliberat de o agenție de renume, cum ar fi GIA,DGI ,IGI ,HRD,etc, un cumpărător se bazează pe integritatea bijutierului că parametrii 4C ai diamantului sunt exacți și nu sunt supraestimați.

Câteva agenții de notare bine cunoscute din Statele Unite și Europa au o reputație înaltă:

Institutul Gemologic al Americii (GIA)

Diamond Gemological Institute (DGI)

Laboratorul Gemologic European (IGI)

Diamond High Council (HRD, care este o abreviere a „Hoge Raad voor Diamant” din Olanda)

Institutul Internațional de Gemologie (IGI)

Există diferite tipuri de certificate

Răspunsul scurt este da, există câteva tipuri de certificate emise de laboratoarele agențiilor de clasificare. Toate laboratoarele de clasificare au nume diferite pentru certificatele lor, ceea ce îi ajută să-și diferențieze brandurile pe piața diamantelor. GIA își solicită certificatele fie printr-un dosar GIA Diamond, fie printr-un raport GIA Diamond. AGS numește certificatele de calitate a documentelor de calitate, rapoarte de calitate a diamantului sau analize de calitate a diamantului. Toate aceste certificate sunt diferite în sensul că oferă grade diferite de detaliu despre un diamant.

De exemplu, un dosar GIA Diamond vine în două tipuri – cu și fără detalii diamantate. Toate documentele GIA Diamond Dossiers furnizează informații de bază despre 4C-urile diamantelor (greutatea caratelor, culoarea, claritatea și două elemente ale calității tăiate. Dosarele specifică de asemenea fluorescența și măsurătorile pietrei.

Certificare

Unul dintre motivele pentru clienții nostrii achiziționează de la noi se datorează încrederii absolute pe care o au în credibilitatea diamantelor noastre. Oferim certificarea de diamante pentru fiecare diamant pe care îl vindem.

Ce este certificarea Diamondstone?

O certificare a diamantelor este un rezumat al autenticității și specificațiilor unui diamant.

Cine asigură certificarea?

Pentru a se asigura că diamantele sunt certificate în mod corect, acestea sunt examinate de un laborator gemologic. Cu gemologi de la instituții, inclusiv Institutul Gemologic din America(GIA), Diamond Gemological Institute(DGI),Institutul Gemologic Internațional (IGI), Laboratorul Gemologic European, puteți alege certificarea pe care doriți să o însoțiți cumpărarea de diamante.

Cum se efectuează certificarea?

Diamantele noastre sunt trimise unui laborator terț pentru o evaluare completă sau sunt clasificate de gemologul nostru calificat.

Cereți întotdeauna un certificat de diamant

Autentic certificarea de diamante oferă o judecată imparțială a experților privind caracteristicile și calitatea unui diamant sau a unei bijuterii date. Această certificare oferă cumpărătorului garanția că diamantul este descris de vânzător.

Certificatul de laborator nu este un certificat de evaluare. O evaluare are ca scop stabilirea valorii unui element, în principal în scopuri de asigurare. Un certificat a diamantului nu evaluează valoarea de piață a diamantului,ci doar caracteristicile și calitatea.