DIAMANTE FARA CONFLICT

Diamondstone comercializeaza  diamante care provin numai din surse legitime si NU SUNT implicate în conflictele de finanțare. Suntem ferm împotriva diamantelor din zone conflict și a daunelor pe care le provoacă. Garantăm că toate diamantele noastre sunt din tari fără conflicte, pe baza garanțiilor scrise de la furnizorii noștri și a cunoștințelor personale din industria diamantelor.

Prin urmare, ne putem asigura că diamantele pe care le alegeți să fie montate în bijuteri nu provin din nicio zonă de conflict și sprijinim rezolvarea pașnică a oricărui conflict existent în țările sfâșiate de război.

Când achiziționăm diamante de la furnizori de diamante , aceștia oferă o garanție scrisă că diamantele nu au fost implicate în conflict de finanțare. Toți furnizorii noștri de diamante urmează Procesul Kimberley.

Ce este un diamant fără conflicte?

Diamantele de conflict, sau diamantele de sânge, așa cum sunt uneori cunoscute, sunt cele care sunt extrase și vândute cu veniturile folosite pentru a finanța războaie sau activități teroriste. Multe dintre aceste diamante sunt extrase în Africa și problema a intrat în atenția lumii în anii 1990 odată cu mediatizarea atrasă de războiul din Sierra Leone.

Diamantele fără conflicte, cunoscute și sub numele de diamante fără cruzime sau etice, evită strict orice legătură cu război sau grupuri teroriste.

 

Ce este Procesul Kimberley?

Procesul Kimberley este sistemul dezvoltat pentru a garanta sau certifica statutul fără conflicte al diamantelor. Deși ONU a atras atenția asupra problemelor legate de diamantele de conflict, industria diamantelor însăși a luat măsurile necesare pentru a dezvolta un proces de certificare a originii diamantelor. În 2002, o nouă organizație a fost formată de industria diamantelor, Consiliul Mondial al Diamantului. Această organizație a stabilit procedurile specifice prin care diamantele brute puteau fi certificate ca provenind dintr-o sursă neconflictuală. Planul a fost aprobat de ONU în 2002 și a fost pusă în mișcare Schema de certificare a procesului Kimberley.

Procesul Kimberley cere ca expedierile de diamante să fie importate și exportate numai în țările care participă la sistem. Livrările de diamante brute necertificate nu pot intra sau părăsi granițele unei țări participante. Acest lucru asigură că diamantele de conflict nu intră pe piața legitimă a aprovizionării cu diamante.

Pentru a afla mai multe despre procesul Kimberly, puteți verifica  https://www.kimberleyprocess.com

Bijuterii cu personalitate din anul 2000

  • Calea Victoriei 21 - 23 - incinta Casei de moda Venus - Etaj 6 Camera 66 Sector 3 Bucuresti Romania
  • Telefon: 0722-724-915 / 0722-366-757
  • img_269740 Program: L - V 09:00 - 19:00 Sambata 11:00 - 17:00
  • Email: contact@diamondstone.ro
Coșul meu
Conectați-vă
Începeți să tastați pentru a vedea produsele pe care le căutați.